Coś innego w Sewilli

GASTRONOMIA

W Sewilli mamy niesamowite szczęście ponieważ kuchnia jest wspaniała, oferta jest szeroka i dla każdego gustu. Tradycyjne bary, te które istnieją od wieków, z ciemno drewnianymi stołami, z obrazkami Matki Boskiej na ścianach, oferują swoją specjalność w formie tapa (mała porcja danej potrawy). Trzeba koniecznie spróbować szpinak z ciecierzycą albo polędwicę na whiskey. Bary nowoczesne, dekoracja kolorowa, z nowoczesną zastawą, składniki tradycyjne są połączone z nowoczesnymi jak na przykład łopatkaiberyjska z komosą ryżową. Obowiązkowe do picia, gdzie nie pójdziemy, jest piwo lub wino regionalne. Ale w ostatnich czasach kreatywna kuchnia i wysoka jakość rozszerzyła się po lokalach i chociaż na dzień dzisiejszy mamy tylko jedną restaurację z gwiazdką Michelin, wiele są o krok od osiągnięcia jej przez wyjątkową kuchnie którą stosują. Niektóre restauracje są bardziej eleganckie a nie które bardziej wyluzowane. Danie jak owczy ser z miejscowości Espartinas (koło Sewilli) z farszem figowym, kwaśnym jabłkiem i z Wermutem z Alcala, zaskoczy najbardziej wymagające podniebienia.

Powiedz mi jakie doświadczenie kulinarne interesuje Ciebie, zaproponuję różne opcje i pomogę z  rezerwacją.

Ważne: Użytkowanie strony oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie i innych technologii. Szczegóły w Polityce prywatności.